Gyurákovics Andrea

Ferencváros Fidesz-KDNP polgármesterjelölt programja 2024

 

0, Együttműködés: Baranyit a személyes sértődöttség hajtja. Emlékezzünk, hogy ő volt az egyetlen budapesti kerületvezető, aki nem ment el egyeztetni a kormánnyal a ciklus elején még a kerületiek érdekében sem. Első intézkedései között voltak a jól működő Fideszes programok eltörlése és a helyi média vezetőjét is azonnali hatállyal elbocsátotta, mert szerinte nem volt pártatlan – bár ezt nem tudta bizonyítani és el is vesztette a munkaügyi pert. Az önkormányzati testület évek óta a belső viszályoktól hangos. Az összes olyan koalíciós partner elfordult már Baranyitól, akiknek a megválasztását köszönhette. A kerületi polgármester országos pártlistákon szerepel, a főpolgármester kegyeit keresi, ahelyett, hogy a kerület problémáival foglalkozna. Ferencvárosi ügyekre már nincs ideje.
A helyi Fidesz-KDNP ezzel szemben erős és egységes. A cselekvési terv készen volt már 2019-ben is, át is adtuk a Baranyi-Gegesy vezetésnek, de el sem kezdték a megvalósítást. Ezeket a programokat csak elő kell venni a fiókokból, visszahozni a szakembereket az önkormányzatba, akik képesek végrehajtani és Ferencváros újra a fejlődés pályájára állhat.

I. Felújítások
1, Tömbrehabilitáció azonnali folytatása
A Baranyi-Gegesy önkormányzat egy teljes ciklus alatt csupán egyetlen épületet újított föl, több száz családnak emiatt penészes, életveszélyes épületben kell laknia, mert nincsenek felújított önkormányzati lakások, ahová át lehetne költöztetni őket hogy méltó, emberi körülmények között élhessenek.
Az előző, Fideszes vezetés alatt 9 év alatt 22 önkormányzati épületet újítottunk fel teljeskörűen, egész Budapest büszke volt a 9. kerületi rehabilitációra. 2019-ben átadtuk a “Rendes ház, tiszta udvar” programot az új kerületvezetésnek, de ezt el sem kezdték megvalósítani Baranyiék. Ezt a programot mi elindítjuk. A ferencvárosi családok nem élhetnek méltatlan körülmények között, minden önkormányzati lakást összkomfortossá teszünk.

2, Társasház-felújítási program költségvetésének visszaemelése
A Baranyi-Gegesy önkormányzat drasztikusan lecsökkentette a társasházi pályázatok összegeit, ezek már nem nyújtanak valós támogatást a felújításhoz. Mi haladéktalanul visszaemeljük az önkormányzati támogatások összegét és kérés esetén, szakmai támogatást is biztosítunk az építőipari munkák levezényléséhez, hogy ezzel is csökkentsük a társasházban lakó családok terheit.

3, Új tetőtér beépítési programot nyújtunk be, amelyben az önkormányzat megvásárolhatja a társasház tetőterét és önkormányzati lakásokat alakít ki benne, a társasház pedig a vételárat további önkormányzati támogatással az épület felújítására fordíthatja.

II. Köztisztaság, közrend
4, A Baranyi-Gegesy önkormányzat nem ment szembe a főpolgármesterrel és engedte, hogy többszáz utcai kukát leszereltessen Ferencvárosból. Ez a kerület még sosem volt ilyen piszkos. Mi visszaszereltetjük az utcai szemeteseket és visszaállítjuk az önkormányzat által finanszírozott vasárnap reggeli, utcai szemétgyűjtést és állandó utcaseprést.

5, Felülvizsgáljuk az önkormányzati cégeknél dolgozó utcai takarítók és kertészek bérét, mert a dolgozóktól annyit várhatunk el, amennyit tőlünk kapnak.
Visszahozzuk a parkőri programot, hogy zöld területeink újra használhatók legyenek. A parkőri feladatokat kiterjesztjük a kerületi bölcsődékre és óvodákra, hogy ezeknek az intézményeknek az udvarai, kertjei és környezetük is zöldek és parkosítottak legyenek. Ezzel a programunkkal a klímahelyzet is javítható.

6, Az utcák és kapualjak tisztaság közös ügyünk, ezért nagyteljesítményű takarítóeszközök-pályázatot nyitunk a társasházaknak, ezzel bevonjuk őket a saját környezetük rendezésébe, tisztántartásába.

III. Elérhető önkormányzat
7, Visszaállítjuk a fiatal, kerületi párok jegyes támogatását, megköszönve ezzel, hogy kerületünkben gyarapodik a családjuk és újraindítjuk a szépkorúaknak szervezett közösségi programokat.

8, Nem leszünk elérhetetlen, egyoldalú kommunikációt folytató kerületvezetés, ahol csak azokat a hangokat halljuk meg, amik kedvezőek számunkra. Lehetőséget biztosítunk a lakosságnak, hogy rendszeresen megosszák véleményüket, problémáikat, hogy megoldást javasolhassunk, mert ez a polgármester feladata.

9, A Baranyi-Gegesy önkormányzat nem adott munkát a helyi zenekarnak, a helyi művészek helyett kormányellenes propagandisták pályázatait helyezte előnybe és a kerületben lakó ázsiai kisebbségekkel sem állt szóba. Számunkra a kerület lakosai a legfontosabbak, minden itt lakót partnernek tekintünk. Nekünk fontosabb a kerületi vállalkozó, a kerületi művész, a kerületi vendéglátó és minden kerületben élő külföldi is.

A változáshoz most mindenkire szükségünk van. Kérem vegyen részt a június 9-i önkormányzati és európai uniós szavazáson és szavazatával támogasson engem, hogy megvalósíthassam programomat és Ferencváros újra fejlődhessen.